Biblioteket

Biblioteket ligger i sokkelen i øvre flatåsveg 51, med inngang ut mot grusbanen.
Vi hadde offisiell åpning 6. og 7. juni 2020.

Lokalet ble i flere år lånt ut til skolekorpset for lagring av lopper. Korpset har fått låne et annet lokale som egner seg bedre som lager. Styret så at dette var et lokale med stort potensiale. Det hadde både vinduer og to inngangsdører. Vi delte lokalet i to. Den ene delen ble til bibliotek, mens den andre delen er i ferd med å bli et nytt og moderne vaktmesterkontor!
Oppussingen er gjort av vaktmesterne våre, mens innholdet har vi i all hovedsak fått av beboere. Det eneste vi har kjøpt her er sofaen og spisebordet. Vi heier på gjenbruk!
Ideen til å bruke lokalet som bibliotek kom fra en beboer som hadde vært på besøk i et borettslag som hadde dette. Vi synes dette var en veldig god ide!

Biblioteket drives av og for beboere.

Biblioteket er åpent:
Mandag 18:00-20:00 Kubekveld med Lars Johan
Torsdag klokka 18:00-20:00

Det planlegges også å lage arrangement med påmelding.
Utover dette vil det også forekomme at det er åpent spontant 🙂
Vi har hatt både skravlekvelder, spillkvelder og strikkekvelder her.

Styret har også i 2021 søkt om midler fra kommunen. Vi fikk kr 15 000,- som er brukt på uteleker til bruk ved felles arrangement, i tillegg er det også kjøpt høyttaler til biblioteket. Noe av midlene vil også bli brukt på arrangement til Halloween.
Styret søkte i 2020 om støtte fra TOBB og kommunen til å kjøpe inn litt utstyr. Vi fikk tilsammen kr 25 000,- Dette ble brukt på å kjøpe inn sofa og spisebord, nye spill og sammen med Reaktor 51 kjøpte vi en varmepresse som man kan lage trykk på t-skjorter med. Vi har også kjøpt te og kaffe, så her er det bare å ta med egen kopp – så fyller vi den opp når du kommer!

Vi håper at det er mange som både vil være med å drifte biblioteket og bruke det. Vi ønsker oss at det skal være åpent så ofte som mulig!
Det vil ikke være mulig å leie dette rommet, da vi ønsker at det skal brukes til aktiviteter som er åpent for alle.
Alle kan få være med å holde det åpent, så om du vil arrangere noe som du tenker flere har lyst til å være med på er det bare å ta kontakt. Om det er et engangstilfelle, eller om du vil ha noe fast. Vær med å bidra til et godt bomiljø for alle i Kolstadhaugen borettslag – og på Flatåsen generelt!

Barn og ungdommer, voksne og eldre – her er alle velkommen, og gjerne samtidig!